Όταν η φαντασία πλάθει σενάριαΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ''ΚΑΚΑΡΙΖΕ''

Ένα από τα μεγαλύτερα κουσούρια που έχουμε, εμείς οι άνθρωποι είναι να κάνουμε σενάρια μέσα στο μυαλό μας για την πιθανή έκβαση κάποιων γεγονότων. Αυτά τα σενάρια τις περισσότερες φορές είναι ακραία, είτε προς την υπεραισιόδοξή τους πλεύρά, είτε προς την πλέον απαισιόδοξη. 
Το μυαλό μας ξεφεύγει και κάνει αλλοπρόσαλους λογισμούς και συνειρμούς. Καταστροφολογίες και φλυαρίες. Στρεσάρουμε το σώμα μας και την ψυχή μας μόνο και μόνο για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να προβλέψουμε τα πάντα.
Οι ευθυνόφοβοι συνήθως κάνουμε ονειρικά σενάρια ότι όλα θα λυθούν ως δια μαγείας και πως όλοι είναι έτοιμοι να χτυπήσουν  προσοχή στις προσταγές μας. 
Ένα ακραίο αίσθημα φιλαυτίας, έρχεται με τη σειρά του να προσθέσει και λίγη αίσθηση μεγαλείου σε όλα αυτά τα σενάρια και να τοποθετήσει τον ευατό μας πολύ ψηλά, σε ένα βάθρο όπου όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα επάνω μας. 
Στον αντίποδα της ευθυνοφοβίας βρίσκεται η ακραία μορφή υπευθυνότητας που μας κάνει να νομίζουμε, πως είμαστε οι μοναδικοί άνθρωποι στον κόσμο που νοιαζόμαστε για το σωστό. 
Ξαφνικά, ο κόσμος όλος γεμίζει με ασεινήδητους εχθρούς που θέλουν να σαμποτάρουν το έργο μας. Ο δρόμος μας είναι σπαρμένος με αγκάθια και οι κακοτοπιές παραμονεύουν σε κάθε γωνιά. 
Η βοήθεια δεν θα έρθει από το πουθενά, γιατί εμείς, είμαστε οι μοναδικοί σε αυτόν τον κόσμο που θέλουμε το καλό και το δίκαιο. Θα κληθούμε να τα βάλουμε με όλους και με όλα για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στους άλλους πόσο σπουδαίοι ήρωες είμαστε!
Η αλήθεια όμως είναι πάντα στη μέση. 
Πάντα στη ζωή μας υπάρχει χώρος για το θαύμα και την ανέλπιστη βοήθεια που θα έρθει από το πουθενά. 
Κι ο λόγος φυσικά δεν είναι ότι είμαστε τόσο καλοί που το αξίζουμε. Ο λόγος είναι οτι ο κόσμος είναι καλός και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να βάλλουμε λίγη πίστη στην καρδιά μας και να αφήσουμε το καλό να δράσει, χωρίς να το σαμποτάρουμε διαρκώς με αρνητικά σενάρια και περιττή ανησυχία.
Η πίστη αυτή είναι εμπιστοσύνη στην θεία πρόνοια, που δεν αφύνει κανένα δίκαιο κόπο να πάει χαμένος.
Για αυτό ας μην προτρέχουμε πριν έρθει το αύριο!!!
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις