Οικονομική κρίση και προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο

Τι κοινό μπορεί να έχει η οικονομική κρίση με την κρίση που παθαίνουν οι γυναίκες τις δύσκολες μέρες του μήνα τους;

 

  

Όταν τα έσοδα μειώνονται και τα οιστρογόνα ανεβαίνουν αυτό που ακολουθεί είναι ένα γερό nervous breakdown.

Οι γυναικείες ορμόνες είναι πολύ ύπουλες σαν την κρίση. Το νευρικό σύστημα διεγείρεται και οι αισθήσεις δυναμώνουν. Ξαφνικά ακόμα και τον παραμικρό ήχο τον ακούς στερεοφωνικά. Είναι σαν να σε έχουν κλείσει μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα με dolby surround ηχοσύστημα, που προβάλλεται το Hostel και να μην έχει πουθενά έξοδο κινδύνου. Το θύμα αργοπεθαίνει και ανασαίνει σα να έχει τους πνεύμονες του δράκου από το Hobbit. Το αίμα κυλάει σαν ποτάμι και ο σαδιστής δολοφόνος απολαμβάνει τον τρόμο του μελλοθάνατου. Μία άλλη εκδοχή είναι να σε έχουν καλέσει σε ένα κλειστό στάδιο με ηχώ και να σε βάλλουν να κάτσεις σε ένα τεράστιο τραπέζι με πεντακόσια άτομα και από παντού να ακούς τα πλαταγίσματα των χειλιών τους και τα κροταλίσματα των κουταλιών στα πιάτα, όσο καταβροχθίζουν το φαγητό τους ρουθουνίζοντας σαν ταύροι. Ή ακόμα  χειρότερα στην ίδια αίθουσα να γίνεται μνημόσυνο και όλοι μαζί ταυτόχρονα να ρουφούν τον ελληνικό τους και στο τέλος να βαράν το φλιτζανάκι στο πιατάκι και να κάνουν φωναχτά Αααααααααχχχχχχχχχχχχχχχχ!

Για να γίνω ακόμα πιο ακριβής η περίοδος είναι σαν να ακούς όλους αυτούς τους ήχους συνέχεια και ταυτόχρονα να έχεις ίλιγγο, ζαλάδες, κατάθλιψη και κόψιμο και ένα χέρι να σε σκουντάει με το δάχτυλο στην πλάτη! Φρίκη; Μιλάμε για πολλά νεύρα! Πάρα πολλά νεύρα! Και μετά δεν ξέρεις με ποιον να βριστείς. Σου λένε καλημέρα και τους λες "Α γαμήσου", σε ρωτάνε τι θα φας και τους λες "Καλά μαλάκας είσαι;" Οι πιο καλόβολες γυναίκες βέβαια θα προειδοποιήσουν τους ανθρώπους γύρω τους πριν ζυγώσει το μεγάλο κακό. Μία δήλωση "Περιμένω περίοδο" είναι αρκετή για να εκκενωθούν χωριά.

Με την οικονομική κρίση οι άνθρωποι και ειδικά οι άβγαλτοι άνδρες έπαθαν ακριβώς το ίδιο. Έναν ξεγυρισμένο νευρικό κλονισμό που καμιά σοκολάτα δεν είναι ικανή να τον καλμάρει. Τσιγάρο, καφέδες. κατήφεια και πολλά νεύρα για τους ''καλούς'' χαρακτήρες και αλκοόλ, ουσίες και βία για τους ''κακούς'' χαρακτήρες.

Και τώρα τέρμα η πλάκα.


Με την εμφάνιση της κρίσης τα ποσοστά βίας και εγκληματικότητας εκτινάχθηκαν στα ύψη. Βία σωματική, λεκτική, ψυχολογική, με θύματα κυρίως ζώα, γυναίκες και παιδιά. Οι κακοποιήσεις παιδιών (πάσης φύσεως...) αυξήθηκαν. Οι κακοποιήσεις γυναικών το ίδιο. Οι κακοποιήσεις και θανατώσεις γατιών και σκύλων έγιναν πιο μαζικές από κάθε άλλη φορά.

Για όλα αυτά φταίει η κρίση που ξεβράκωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά τους ανθρώπους. Αφού το χρήμα ήταν πάντοτε δείκτης εξουσίας και αξιοσύνης. Κανείς όμως δεν μπορεί να τα βάλλει με αυτούς που έφεραν την κρίση. Ποιος κατεβαίνει τώρα στου δρόμους; Ποιος να ασχοληθεί με αυτούς τους μακάκες; Κι έτσι είναι ευκολότερο να ξεσπάς στον διπλανό σου. Εκεί εκτονώνεις το απόθεμα της δυναμικότητας σου για να μη σε πουν και κότα, φλώρο ή δειλό.

Πέφτεις να κοιμηθείς και στριφογυρνάς στο στρώμα σου από το στρες και τους στοχασμούς. Δεν μπορείς να ηρεμήσεις και όλοι γύρω ξαφνικά κάνουν φασαρία. Ο διπλανός τραβάει καζανάκι, το μωρό της απέναντι κλαίει, Τα βρομόσκυλα της γειτονιάς γαβγίζουν. Επ να ρε συ γιατί δεν μπορείς να κοιμηθείς! Γιατί η γειτονιά έχει σκυλιά που γαβγίζουν. Και αυτή η μαντάμ από την γωνιακή μεζονέτα που τα ταΐζει τα δίνει θάρρος και τα μαζεύει όλα εδώ μπροστά στον δρόμο κάτω από το σπίτι σου. Αν όμως την φοβερίσεις ή ρήξεις καμιά φόλα στα κοπρόσκυλα τότε θα επανέλθει η τάξη. Τα παιδιά σου θα είναι πιο ασφαλή και ας κλείνουν τα νοσοκομεία. Η ζωή σου θα είναι πιο ήρεμη κι άς έρθουν να σου πάρουν το σπίτι.

Γιατί για όλα φταίει ο διπλανός σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις