Πορσελάνινες κούκλες
Όποιος πιστεύει πως τα παιχνίδια είναι μόνο για τα μιρκά παιδιά, είναι πολύ πεζός. Και όποιος πιστεύει πως οι άνθρωποι σταματούν να είναι παιδιά από μια ηλικία και μετά είναι τουλάχιστον συμπλεγματικός. Μάλιστα θα ισχυριζόμουν ακριβώς το αντίθετο, πως οι περισσότερες νευρώσεις στον άνθρωπο δημιουργούνται από την στιγμή που κάποιος «μεγαλύτερος» και «σοφότερος» εκβιάζει ένα παιδί να ενηλικιωθεί πριν την ώρα του και κυρίως όταν οι σοβαροφανείς και ευυπόληπτοι συνάνθρωποι μας προσπαθούν να σκοτώσουν κάθε τι παιδικό και αθώο μέσα μας. 

Τι αλήθειες θα μπορούσε να είχε πει ο Αίσωπος αν δεν ήταν παιδί μέσα του και τι αριστουργήματα θα μπορούσε να γράψει ο Τόλκιν αν δεν αγαπούσε τις νεράιδες και τα ξωτικά; Εξάλλου οι μεγαλύτεροι παραμυθάδες στην ιστορία της ανθρωπότητας ήταν μεγάλοι άνθρωποι που δεν ξέχασαν να είναι ποτέ τους παιδιά. 

Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν και φέτος στις γιορτές, απόλαυσα το Χόμπιτ του Peter Jackson και προσέθεσα στην μικρή παιχνιδοσυλλογή μου δύο μικρές κούκλες.  Μικρές ανεκτίμητες πολυτέλειες που με έκαναν να χαρώ σαν μωρό παιδί. Η χαρά μου όμως θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν μπορούσα να φτιάξω μόνη μου παιχνίδια σαν τον γλυκό και συμπαθητικό κύριο Georges Méliès από την ταινία Hugo ή σαν τον λατρεμένο Mr. Edward Magorium από την ταινία Mr. Magorium's Wonder Emporium.
Μια αναζήτηση όμως στο διαδίκτυο με έπεισε πως την λαχτάρα μου αυτή, την μοιράζονται και άλλοι άνθρωποι με περίσσιο ταλέντο και μεράκι. Ιδού μερικές πορσελάνινες φιγούρες που βρήκα στο site  http://www.deviantart.com αναγράφοντας στη μηχανή αναζήτησης dolls and figures. Την πρωτιά στην παραγωγή τέτοιων παιχνιδιών φυσικά την έχουν οι ασιατικές χώρες που διαθέτουν μακράν παράδοση στην επεξεργασία της πορσελάνης. Ο αγοραστής παίρνει το σώμα της κούκλας και σαν άλλου τύπου μοντελιστής, συναρμολογεί τα μέλη, χρωματίζει τα πρόσωπα και προσθέτει τα υπόλοιπα αξεσουάρ. Υπάρχουν όμως και καλλιτέχνες που φτιάχνουν μόνοι τους συλλεκτικές κούκλες μοναδικής ομορφιάς και τεχνικής που απευθύνονται σε αγοραστές με μεγάλα βαλάντια και εξεζητημένο γούστο.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις