Ποδηλάτες σώζουν τον Χορτιάτη
Πιθανότατα να έχετε ήδη πετύχει το βίντεο σε κάποιο άλλο ενημερωτικό blog. Στις 13 Ιανουαρίου 2014, Πέντε φίλοι ποδηλάτες εντόπισαν μία μικρή εστία φωτιάς την οποία έσβησαν ρίχνοντας χώμα. Το ευτύχημα της όλης υπόθεσης ήταν πως ο χρόνος ήταν με το μέρος τω πέντε φίλων που πρόλαβαν την φωτιά πριν επεκταθεί.
Για μένα όμως η όλη υπόθεση έχει άλλες διαστάσεις και στέκεται σαν μια άριστη αφορμή για να επισημάνω την σπουδαιότητα της ενίσχυσης του οικοτουρισμού. Βλέποντας αυτά τα παιδιά και όλους όσους ασχολούνται με τέτοιου είδους φυσιολατρικές αθλητικές δραστηριότητες, οδηγούμαι σε μία σειρά χρήσιμων συμπερασμάτων. 


Πόσο πιο ασφαλή θα ήταν τα δάση και οι παραλίες μας αν ο κόσμος τα επισκεπτόταν τακτικότερα. Η ένταξη του φυσικού τοπίου στην καθημερινή μας ζωή, θα βοηθούσε πολύ στο να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε το φυσικό περιβάλλον σαν προέκταση του εαυτού μας. Η γνώση και η εμπειρία που διαθέτει σήμερα το επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας είναι τέτοια που θα μπορούσε να προσφέρει πάρα πολλές λύσεις για την αναζωογόνηση των δασών και τον βιότοπων με ελάχιστα μέσα. Λίγα μονοπάτια, μερικές υπαίθριες εγκαταστάσεις, λίγα σημεία ανάπαυσης και μερικά αναψυκτήρια είναι αρκετά για να διαδοθεί ο οικοτουρισμός  στο ευρύ κοινό. 

Και σε αυτό το σημείο είναι περιττό να επισημάνω πόσο πιο ευτυχισμένος, ισορροπημένος και υγιής γίνεται ο άνθρωπος κοντά στη φύση. Και στην τελική πόσο πιο πλούσιο γίνεται το κράτος με την αξιοποίηση όλου αυτού του φυσικού πλούτου.     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις