Εικονογράφηση στο pc (β)Ένα ψηφιακό σκιτσάκι εξολοκλήρου σχεδιασμένο στο photoshop με γραφίδα και ταμπλέτα. 


Η δυσκολία της γραφίδας είναι ότι αυτό το μικρό μαραφετάκι που μοιάζει με στυλό, δεν υπακούει καθόλου το χέρι σου. Βέβαια, ότι δίνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή, καθώς υπάρχουν γραφιστικά γκατζετάκια που κοστίζουν μια περιουσία και σου παρέχουν την ίδια ευχέρεια που σου προσφέρει το μολύβι και το χαρτί. Τα δικά μου γκατζετάκια όμως είναι απλά και ταπεινά και δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες. Οι γραμμές γίνονται τρεμουλιαστές, διακοπτόμενες και μονότονες. 

Για αυτό λοιπόν το λόγο προτίμησα να πάω με τα νερά της γραφίδας και να χρησιμοποιήσω τις αδυναμίες της σαν εργαλείο. Το αποτέλεσμα είναι γκροτέσκες φιγούρες με ασταθείς γραμμές, οι οποίες τελικά έχουν αρεκτό ενδιαφέρον και δίνουν ελευθερία στο χέρι και μεγάλο περιθώριο πειραματισμού. 

Τα ψηφιακά χρώματα δε και ειδικά αυτά που έχουν μία λεπτή διαφανή απόχρωση μοιάζουν αρκετά με ακουαρέλες και αυτό δίνει αλλιώτικη χάρη στο σχέδιο. Η ψηφιακή εικονογράφηση είναι ιδανική θα έλεγα για ηλεκτρονικά καιεκτυπωμένα έντυπα. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει την μαγεία της κανονικής ζωγραφικής, αλλά η απόδοση των χρωμάτων σε ψηφιακά αρχεία είναι μοναδική.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις