Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης # 2


  Σήμερα ένιωσα ντροπή γιατί δεν ήξερα πως η παρακάτω επιγραφή βρίσκεται στα σκαλοπάτια του τρίτου ορόφου του Λευκού Πύργου. Πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που πέρασα το κατώφλι του Πύργου και ίσως τότε να μην ήμουν τόσο παρατηρητική όσο τώρα. Από την άλλη όμως είναι πολύ παρήγορο να ξέρεις πως υπάρχουν στον τόπο σου πολλά πράγματα που πρέπει να ανακαλύψεις.

«…κανείς δεν μένει χωρίς πατρίδα, όσο θα υπάρχει Θεσσαλονίκη..»
Νικηφόρος Χούμνος 14ος αι.  βυζαντινός λόγιος.Μια ρήση που διατυπώθηκε κάπου επτακόσια χρόνια πριν και με έκανε να ανατριχιάσω. Πώς είναι δυνατόν να αισθάνθηκε ένας άνθρωπος αιώνες πριν, αυτό που νιώθουμε πολλοί από εμάς, για τον όμορφο τόπο που μας γέννησε. Αυτό το παράξενο συναίσθημα πως αυτή η πόλη είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή πόλη με φυσικό κάλος.  Αυτή η πόλη είναι σαν μια μητέρα που αγκαλιάζει κάθε ορφανό και θλιμμένο άνθρωπο. Αν στην Αθήνα σε κατακλύζει το δέος της μεγαλοπρέπειας της αρχαίας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη σε τυλίγει η θαλπωρή της μητρικής αγάπης που ξέρει πάντα να παρηγορεί τα βιολογικά αλλά και τα θετά παιδιά της… 
 Σχόλια

Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Δεν ξέρω αν σε παρηγορεί αλλά ούτε εγω ήξερα την υπαρξη αυτης της φρασης. Για την ακρίβεια δεν έχω μπει μέσα στο Λευκό Πύργο :((
Ο χρήστης magda είπε…
Πολύ όμορφη φράση Ανδρομέδα μου και υπέροχες οι φωτογραφίες σου!
Σου εύχομαι ολόψυχα καλό Πάσχα!
Φιλιά πολλά
Ο χρήστης flore G είπε…
Κανείς μα κανείς δε θα μείνει χωρίς πατρίδα όσο θα υπάρχει αυτή η ΠΟΛΗ!Την αγαπάμε,τη λατρεύουμε!
Μπράβο και για τις φωτογραφίες από τη νέα παραλία!Είναι ένα υπέροχο μέρος για περπάτημα και χαλάρωση!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Και βέβαια με παρηγορεί Αριάδνη μου! Δεν πειράζει θα τα μάθουμε όλα από την αρχή.
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Και βέβαια με παρηγορεί Αριάδνη μου. Θα τα μάθουμε όλα από την αρχή!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Καλό μας Πάσχα καλή μου Μάγδα και καλή Ανάσταση από όλα τα βάσανά μας, μικρά ή μεγάλα! Υγεία σε όλη την οικογένεια και καλή φώτηση!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Το αισθάνεσαι κι εσύ Ανθούλα που είσαι καινούρια κάτοικος; Πολύ χαίρομαι, πολύ χαίρομαι! Αυτή η πόλη παίρνει και δείνει πολλή αγάπη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις