Το καλό ανάμεσά μας

Link
  Πόσο συχνά μένουμε εγκλωβισμένοι στις ζωές μας και στα πρότυπα που μας επιβάλλονται από έξω; Πόσο συχνά βυθιζόμαστε στη μισαλλοδοξία μας και πιστεύουμε πως το φιλότιμο και η φιλαδελφία είναι μονοπώλιο ολίγων ανθρώπων; Πόσο συχνά δεν έχουμε πέσει στο σφάλμα να θεωρούμε τους ανθρώπους από μακρινές χώρες απολίτιστους και βάρβαρους; Πόσο συχνά ενισχύουμε μέσα μας έναν συγκεκαλυμμένο φασισμό που πιστεύει πως έξω από εμάς δεν υπάρχει ελπίδα και φως; Μου έχει τύχει να γνωρίσω από κοντά Ασιάτες και να συγκλονιστώ από την αφοπλιστική ευγένεια ψυχής που έχουν και την μεγάλη τους προθυμία να προσφέρουν την βοήθειά τους. Το μικρό αυτό διαφημιστικό με έκανε να συγκινηθώ πάρα πολύ και να αναρωτηθώ γιατί δεν βλέπουμε τέτοια φιλμάκια σε ευρωπαϊκές παραγωγές; Γιατί έχουμε χάσει την ικανότητά μας να αφηγούμαστε την ανθρωπιά;


Σχόλια

Ο χρήστης Thomas Vl είπε…
Και ξέρεις κάτι; Απλά και καθημερινά είναι όλα αυτά και αν δεν γίνονται όλα μαζί υπάρχει και το "ένα την φορά", το "βήμα-βήμα", αρκεί να εστιάζει εκεί η καρδιά!

Συγκλονιστικές πράξεις, ανυπολόγιστη αμοιβή!
Υπέροχο, απλά!
Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Συνέχεια! Καλά το βιντεάκι το είδα πρωτη φορά και το λάτρεψα!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Και να φανταστείτε παιδιά ότι αυτό είναι διαφημιστική καμπάνια. Για κάντε τη σύγκριση τις δικές μας σεξιστικές και υπερκαταναλωτικές διαφημίσεις και αυτήν εδώ. Συνέχεια βγάζουν οι Ασιάτες τέτοιες καμπάνιες και προφανώς για να το κάνουν αντλούν παραδείγματα και από την καθημερινότητα.
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Στο φιλμάκι ο σκηνοθέτης εστίασε σε ένα κεντρικό πρόσωπο και του έδωσε όλες τις ευαισθησίες και το έκανε πιο δραματικό για να περάσει το μύνημα. Αν ψάξεις στα παρόμοια βιντεάκα θα βρεις πάρα πολλές ιστοριούλες. Έτσι να τα βλέπουμε αυτά να νιώθουμε πιο κοντά στους άλλους λαούς και να παραδειγματιζόμαστε.
Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Καλά εδώ οι δικοί μας στερούνται έμπνευσης! Αστα φίλη μου
Ο χρήστης joanna papanikolaou είπε…
Πολύ όμορφο βιντεάκι Christina !!! Και συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις .... Σ' ευχαριστούμε πολύ που το μοιράστηκες !!! Καλή σου μέρα και καλό σαββατοκύριακο !!!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Γεια σου Ιωάννα μου! Εγώ σ'ευχαριστώ που δείνεις πάντα το παρόν

Δημοφιλείς αναρτήσεις