Μάνα με έλεγες αλήτη


Ελλάδα 2003

Θυμάσαι μάνα; Με έλεγες αλήτη που γύρναγα στις πορείες.

«Πού πας παιδάκι μου και τρέχεις σε πορείες; Αλήτης θα γίνεις; Θες να σε μπλέξουνε; Τι τις θες τις καταλήψεις παιδάκι μου, γιατί δεν κάθεσαι να διαβάσεις να πάρεις το πτυχίο σου; Πάλι με αυτούς τους μαλλιαμούσιδες τριγυρνάς; Δε τη λυπάσαι τη μανούλα σου, φτωχιά γυναίκα, όλη μέρα σφουγγαρίζω σκάλες για να σε σπουδάσω. Δεν είσαι πλουσιόπαιδό παιδάκι μου να σου χω δικηγόρους. Άμα σε βάλλουν μέσα πώς θα σε γλιτώσω; Άμα στιγματιστείς πώς θα βρεις δουλεία αργότερα. Αχ παιδάκι μου δε με σκέφτεσαι καθόλου!»

«Μάνα και το πτυχίο να πάρω, δεν θα χω δουλειά. Ούτε εσύ θα χεις δουλειά. Πρέπει να πάω στην πορεία!»

«Ποια πορεία μωρέ παιδάκι μου; Να με πεθάνεις θέλεις; Και τι είναι αυτά τα βιβλία που διαβάζεις παιδάκι μου; Γιατί παιδάκι  μου δεν πας στην εκκλησία; Εσύ κάποτε ήσουν καλό παιδί.»

«Μάνα άσε με, όλοι στο κόλπο πληρωμένοι είναι. Θα γίνουν άσχημα πράματα σου λέω μάνα!»

«Να πάνε τα άλλα τα παιδιά, όχι εσύ! Εγώ μόνο εσένα έχω. Τι θ΄απογίνω αν σε χάσω μου λες;»

Ελλάδα 2014

 Οι μάνες μας στα 50 τους είναι πλέον άνεργες  στο δρόμο, τρώνε ξύλο με σιδερογροθιές από τα «καλά παιδιά της εκκλησίας». Τα πτυχία μας είναι άχρηστα και οι ζωές μας ματωμένες. Στα έλεγα μάνα μα εσύ δε με άκουγες. Τώρα εσύ έγινες η αλάτισα του συστήματος, αυτή που επιτίθεται στα σώματα ασφαλείας. Έγινε από φτωχή φτωχότερη κι έχεις στιγματιστεί ήδη. Η εκκλησία ευλόγησε την κυβέρνηση που σε πέταξε στο δρόμο. Η εκκλησία ευλόγησε κι αυτούς που προσκυνούν τα είδωλα και μαχαιρώνουνε ανθρώπους.   Μη σκας μάνα δε τα βάζω με το Θεό, τα βάζω με αυτούς που εμπορεύονται το Θεό. Κάνε το σταυρό σου μάνα, γιατί γεμίσαμε λύκους. Κάνε το σταυρό σου μάνα γιατί δε μας απόμεινε τίποτε άλλο…Σχόλια

Ο χρήστης vivi ka είπε…
Υπάρχουν όμως και πενηντάρες ( του σήμερα ) που βγήκαν και έφαγαν "ξύλο" πολύ νωρίτερα από το 2003, Τις εποχές που εννοείται όλα ήταν μια χαρά για τους περισσότερους! Κι όμως! Βρίσκονται στην ίδια μοίρα σήμερα με την μάνα του "μη". :)
Ο χρήστης Maria Fe είπε…
Τι να πω εγω τωρα....
Νομιζω μας καλυψες Χριστινακι μου και δεν χρειζονται αλλα..
Καλο Σκ να εχεις
Ο χρήστης Πέτρος Κ. είπε…
Ψάχνοντας να βρω φωτογραφίες για τη δική μου ανάρτηση έπεφτα πάνω σε αυτές τις αλητόφατσες και αναρωτιόμουν:
αυτοί μπήκαν στο Σώμα με πανελλαδικές και υψηλότατες βάσεις;
αυτοί παίρνουν εντολές για να ματώνουν 50άρες γυναίκες;
αυτοί γεννήθηκαν από μάνα ή φύτρωσαν από την κοπριά του συστήματος;
αυτοί δεν ντρέπονται;
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Στο σχολείο είχα έναν συμμαθητή που ήθελε να μπει στα σώματα ασφαλείας για να δέρνει αριστερούς. Και όνως πέρασε στη σχολή αξιωματικών. Και βέβαια τους τους γέννησε μάνα αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως όλα αυτά είναι τα κατάλοιπα του εμφυλίου. Από τη στιγμή που έγιναν αισχρότητες κι απο τις δυο μεριές, κάποιες οικογένειες φρόντισαν να κρατήσουν άσβεστο το μίσος.
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ναι υπήρχαν αλλά ήταν μειοψυφία. Στη συνείδηση των περισσότερων μανάδων οι αγώνες και οι πορείες ήταν για τους ταραξίες. Γύρισε άσχημα όμως ο τροχός. Μακάρι να τα όλα καλά και να μας έλεγαν αλήτες.
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Γεια σου Μαράκι μου! Σ' ευχαριστώ που πέρασες!
Ο χρήστης Joan Petra είπε…
Αν δικαιωθούν από την δικαιοσύνη οι καθαρίστριες, ανοίγει ο δρόμος της δικαιοσύνης και για πάρα πολλούς άλλους. Γι αυτό είναι ικανές -"δικαιοσύνη" και κυβέρνηση- να τις πατήσουν κάτω τις καθαρίστριες, παρά να τις αφήσουν να δικαιωθούν. Βάρδα μη γίνει κάνα κακό (κούφια η ώρα που το ακούει...) γιατί ΠΑΛΙ η κυβέρνηση και η "δικαιοσύνη" θα βγουν από πάνω και θα 'χει γίνει και το κακό. Οι μπάτσοι είναι μπάτσοι. Το λέει η λέξη....
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Το παιχνίδι παίζεται στις τηλεοράσεις. Οι ένστολοι είναι αποδεδειγμένα άτομα που ηδονίζονται με τη βία, γι αυτόν ακριβώς το λόγο εκπαιδεύονται. Όσο όμως οι δημοσιογράφοι θα τους κάνουν πλάτες, οι καθαρίστριες θα βγαίνουνε τρελές όπως βγήκε και ο Αλεξάκης ο Γρηγορόπουλος αλητάκι. Πόσοι όμως άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην ελεύθερη ενημέρωση; Και πόσοι από αυτούς που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ενδιαφέρονται πραγματικά να ενημερωθούν; Μόνο η διεθνής διαπόμπευση μπορεί να βοηθήσει κάθε δίκαιο αγώνα γιατί στην τελική μόνο τους ξένους σέβονται οι αξιότιμοι κυβερνητικοί.
Ο χρήστης flore G είπε…
Χριστίνα διαβάζω πολλά αυτές τις ημέρες γύρω από αυτό το ζήτημα.Συχνά διαβάζω,πως δεν έχουν καν δικαίωμα να διαμαρτύρονται,γιατί έτσι κι αλλιώς τι τις ήθελε τόσες καθαρίστριες το υπουργείο και σίγουρα το ρουσφέτι τις έβαλες εκεί μέσα.Δεν ξέρω,πώς μπήκε η καθεμια στη δουλειά.Και κανείς μας δε το ξέρει εδώ που τα λέμε γι' αυτό καλύτερα,όσοι μιλάνε έτσι αυθαίρετα να προσέχουν διότι η απόλυση είναι το χειρότερο συμβάν για έναν άνθρωπο.Εκνευρίζομαι πολύ όταν τα ακούω αυτά.
Και λυπάμαι,όταν βλέπω ανθρώπους,να στηρίζουν την αστυνομική βία.Σώματα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ λέγονται.Ποιός τους έδωσε την αρμοδιότητα να ξεπερνάνε το όριο;
Δε μπορώ,να γνωρίζω για την εκπαίδευση μέσα στις σχολές τους,αλλά αυτό που τους χρειάζεται πάνω απ' όλα είναι μαθήματα διαχείρισης του θυμού.
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Μα αυτές τις εντολές παίρνουν, να ξεπερνάνε το όριο και μετά να λένε, ε ανθρώπινο λάθος... είναι οργανωμένο το έγκλημα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις