Η φτώχεια δεν είναι ντροπή, αλλά είναι έγκλημαΗ φτώχεια, όπου αυτή απαντιέται, δεν στερεί από τους ανθρώπους μόνο κάποιες ανέσεις, αλλά στερεί κάτι πολύ περισσότερο, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. 

Πενίαν φέρειν οὐ παντός, ἀλλ’ ἀνδρὸς σοφοῦ
Μένανδρος, Γνῶμαι Μονόστιχοι 
Δεν μπορεί ο καθένας να αντέξει τη φτώχεια, παρά μόνο ο σοφός.

Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, η ανέχεια δεν πάει ποτέ μόνη της. Κοντά σε αυτήν έρχονται και άλλα δεινά τρισχειρότερα. Η απελπισία, ο εξευτελισμός, το έγκλημα, η εκμετάλλευση, η εξαγορά συνειδήσεων, η δουλεία.

Δυστυχώς όμως αυτή η φτώχεια δεν γεννιέται ποτέ από μόνη της. Δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής σοδειάς ή μιας φυσιολογικής οικονομικής ύφεσης. Δεν είναι αποτέλεσμα κακών χειρισμών ή τεμπελιάς. Είναι το κακόβουλο εσκεμμένο έγκλημα που διαπράττουν οι ισχυροί εις βάρος των αδυνάτων. Είναι μία καλοστημένη κομπίνα που σαν μοναδικό της σκοπό έχει την εξυπηρέτηση της απληστίας των κατεχόντων. 

Πλούσιες σε φυσικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό χώρες, γίνονται πάμφτωχες γιατί έτσι το επέβαλε ο θεσμός της αποικιοκρατίας και του επεκτατισμού. Λαοί που δεν έχουν πλέον κανένα δικαίωμα πάνω στον πλούτο που παράγει η χώρα τους, λαοί που δεν έχουν πλέον κανένα δικαίωμα, ακόμα και πάνω στους ίδιους τους εαυτούς. Λαοί που προσφέρονται για ένα κομμάτι ψωμί στη δουλεία. Είτε αυτή λέγεται δουλεία των εργοστασίων, είτε λέγεται δουλεία της διακίνησης ναρκωτικών και της πορνείας. 

Ολόκληρη η λατινική Αμερική και η κεντρική Ασία σήμερα είναι τα μαγαζάκια των ναρκωτικών και της σωματεμπορίας. Το οργανωμένο έγκλημα με μερικούς ντόπιους φτωχοδιάβολους  για βιτρίνα, εμπορεύεται καθημερινά, νεαρές γυναίκες και παιδιά για να ψυχαγωγηθούν οι αξιότιμοι πλούσιοι κύριοι των αναπτυγμένων χωρών.

Αν είστε από αυτούς που αναρωτιέστε καθημερινά ποια είναι η αιτία πίσω από την κτηνωδία των ανθρώπων, το παρακάτω ρεπορτάζ για την εκμετάλλευση παιδιών στη Βραζιλία του Μουντιάλ και του ξέφρενου καρναβαλιού, θα σας διαφωτίσει. http://www.diaforetiko.gr/i-ktinodia-tou-mountial-chiliades-mikra-pedia-paradidonte-stis-arrostes-orexis-ton-pederaston-filathlon-gia-enamisi-evro/

Το χρήμα που διαφθείρει τους ανθρώπους και που ανοίγει το μεγάλο κύκλο της βίας και του εγκλήματος. Το χρήμα που φέρνει την απληστία, την ανία, την εγωμανία και την αποκτήνωση στους ανθρώπους. Το χρήμα που στην απουσία του ή στην υπερβολή του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη δυστυχία. Το χρήμα που κάνει τον φτωχό να πνίγει την πείνα του στις φτηνές καταχρήσεις και τον πλούσιο να πνίγει το υπαρξιακό του χάος στα εγκληματικά πάθη.

Το χρήμα, είναι ο χειρότερος θεσμός μέσ' στους ανθρώπους. Γκρεμίζει πολιτείες, γυρίζει το μυαλό τ' ανθρώπου στο κακό, τον σπρώχνει στην απάτη και στο έγκλημα και χάνεται κάθε ντροπή και σεβασμός και ξεπλανεύει συνειδήσεις τίμιες [Ευριπίδης ["Αντιγόνη"]

Ποτέ δεν βρέθηκε τέτοιο κακό για τους ανθρώπους σαν το χρήμα. Αυτό καταστρέφει πολιτείες, οδηγεί ανθρώπους μακριά απ' τα σπίτια τους στην τυχοδιωκτική ζωή, δελεάζει και διαφθείρει τους τίμιους και τους σπρώχνει σε πρόστυχες πράξεις. Το χρήμα δίδαξε στους ανθρώπους το δόλο και την ασέβεια [Σοφοκλής]
Σχόλια

Ο χρήστης Mariusz from Nowy Sacz είπε…
In Poland, it is said that there are some forces, organizations that want to take over the world. In their hands are the biggest banks in the world. It is these organizations generate actions that lead to poverty.
Ο χρήστης Mariusz from Nowy Sacz είπε…
I think Cafe Kawka you enjoy especially in winter decor :) :) :)
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
No i like it as it is! I love summer under the trees.
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
This a common secret. Everybody believes that, but people shouldn't lay to much on that. There are always solutions and ways to change things.

Δημοφιλείς αναρτήσεις