Υπάρχει κι αυτό το Ισρλαήλ

link

Ζούμε άλλη μια αιματοχυσία στην πολύπαθη Γάζα. Πολλοί αδιαφορούνε ως συνήθως, άλλοι πάλι βρίσκουν αφορμή για να εκφράσουν τον αντισημιτισμό τους και να καταγγείλουν έναν ολόκληρο λαό. Είναι η κλασσική μας τακτική να ψάχνουμε κακούς λύκους για να λέμε ΝΑ οι κακοί οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τα δεινά όλου του κόσμου.

Στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δίστομου, πλάι στους συγγενείς των θυμάτων της μεγάλης σφαγής στέκονταν κάποιοι Γερμανοί. Κρατούσαν το χέρι των Ελλήνων και ζητούσαν από την κυβέρνησή τους να δώσει την αποζημίωση που αντιστοιχεί στη χώρα μας.

Στο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων υπάρχουν Βρετανοί ακτιβιστές που δίνουν σθεναρό αγώνα για τον επαναπατρισμό των παραστάσεων.

Μην αναζητάμε κακούς λαούς και κακούς ανθρώπους. Πίσω από κάθε πόνο, από κάθε πόλεμο, από κάθε συμφορά, ο υπαίτιος είναι ένας. Μια χούφτα κοσμοκρατόρων που η δίψα τους για χρήμα και εξουσία δεν έχει σταματημό. Μια χούφτα ανθρώπων που θέλουν να σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα στους λαούς. Ο μεγάλος συνεργός τους όμως, αυτός που τους οπλίζει το χέρι για να μπορούν να παίζουν τα έθνη στα χέρια τους σαν μαριονέτες είναι η δική μας δίψα για χρήμα και εξουσία. Όταν εμείς, σαν άλλοι φτωχοδιάβολοι φαντασιωνόμαστε την μεγάλη ζωή κι ονειρευόμαστε πλούτη, αξιώματα και μεγαλεία, γινόμαστε χειρότεροι από αυτούς τους κοσμοκράτορες. Γινόμαστε αδελφοκτόνοι!

Δεν υπάρχουν προβληματικοί λαοί, δεν υπάρχουν προβληματικές θρησκείες, υπάρχουν μονάχα προβληματικοί άνθρωποι που δεν λογαριάζουν ανθρώπινο πόνο και ποθούν μονάχα την δική τους επιτυχία. Υπάρχουν, άνθρωποι κομπλεξικοί, τυχοδιώκτες, καιροσκόποι που ο μοναδικός τους πόθος είναι η να γίνουν Χαλίφιδες στη θέση του Χαλίφη.

link

Διαβάστε αυτό το άρθρο για τους αγώνες των ακτιβιστών Ισραηλινών που θέλουν την ειρήνη.

Jews Against Genocide hold memorial for Palestinian children at Yad Vashem

Διαβάστε για αυτούς τους Ισραηλινούς που διαμαρτύρονται στο πλευρό των Παλαιστίνιων.
Και να θυμάστε πως και τον πόλεμο στο Βιετνάμ οι κυβερνήσεις τον ξεκίνησαν κάποτε, αλλά ο αμερικανικός λαός τον σταμάτησε. Όλοι οι λαοί είμαστε ένα και είναι δική μας ευθύνη σηκώνουμε το ανάστημά μας σε αυτό το θεριό που λέγεται Φασισμός. Γιατί ο Φασισμός δεν έχει εθνικότητά, έχει μονάχα υποστηρικτές αρπακτικά. 

link

Στο Yad Vashem, το μουσείο Ολοκαυτώματος στα Ιεροσόλυμα, οι ακτιβιστές Ισραηλινοί έστησαν μια εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων και δήλωσαν πως όλες οι γενοκτονίες είναι ίδιες και όλοι οι άνθρωποι στον πόνο είναι αδέρφια! Σε μια ύστατη προσπάθεια  παύσης των πυρών, έκαναν ανοιχτό παγκόσμιο κάλεσμα, να συντονιστούμε όλοι μαζί τους στις 15 και 16 Ιουλίου 2014 και να μαζευτούμε έξω από της Ισραηλινές πρεσβείες ενώνοντας τις φωνές μας για ειρήνη.

link

Σχόλια

Ο χρήστης Ειρήνη είπε…
Στο μυαλό μου είσαι Χριστίνα :))) Απόψε, πριν πάει για ύπνο ο καλός μου, μια τέτοια συζήτηση πιάσαμε. Και εν ολίγοις του έλεγα, αυτά που εσύ εξαιρετικά έγραψες!!!! Σε φιλώ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις