Βροντάει κι αστράφτει !


Μια μεγάλη νεροποντή άνευ προηγουμένου ξέσπασε νωρίς τα ξημερώματα. Οι κεραυνοί έπεφταν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια μας και ολάκερη η γη σειότανε μαζί με κάθε βροντή. Πάντα με τρόμαζαν οι δυνατές βροχές που τα νερά τους διαπερνούσαν τους τοίχους. Γεμάτη η Θεσσαλονίκη από παλιές κατασκευές, δεν είναι καινούριο φαινόμενο τα πλημμυρισμένα σπίτια. Πιο τρομακτικό από όλα όμως, ο κρότος που κάνουν τα σύννεφα σαν να σχίζεται το στερέωμα στα δύο. Μια ευχή έκανα χθες το βράδυ να φτάσει το νερό μέχρι τη Γάζα και να σβήσει τα πυρά. Για μαι στιγμή λογάριασα πως θα μπορούσε χθες να ήταν και τι τέλος μου. Τέτοιο θανατικό μυρίστηκα και είπα χαλάλι. Σε αλλονών τα κεφάλια πέφτουνε πύραυλοι κι οβίδες και στο δικό μου κεραυνοί.

Μια νύχτα μόνο τρόμαξα από μερικές αστραπές και σκέφτηκα πως άλλοι ζούνε κάθε μέρα με βομβαρδισμούς και με το φόβο του θανάτου κάθε δευτερόλεπτο. Για μια στιγμή ένιωσα τον φόβο αυτών των ανθρώπων και είπα ευχαριστώ που έστω και πλασματικά μπήκα εκ του ασφαλούς στη θέση τους. Όχι όμως, αυτό δεν είναι υγιής σκέψη να αποζητάς και τον δικό σου θάνατο από ενοχές για τον θάνατο των άλλων. Υγιής σκέψη είναι να μιλάς και να δείχνεις το άδικο.


Θέλω να ρωτήσω και τους ''φίλους'' μου τους συνομοσιολόγους,  αν είδαν τα διαμελισμένα κορμάκια των παιδιών και τους κυνηγημένους ανθρώπους που έτρεξαν να σωθούνε. Αν αυτοί οι χαροκαμένοι άνθρωποι μας χτυπήσουν τη πόρτα τι θα γυρίσουνε πάλι να πούνε; Ότι πρόκειται για άλλη μια στρατιά εισβολέων που θέλουν να ισλαμοποιήσουν την Ελλαδάρα μας;

Για κάθε πρόσφυγα πολέμου ακούω συνεχώς αυτό το παραμύθι, πως είναι λέει βαλτοί πράκτορες που θέλουν να βλάψουν την χώρα μας. Μόνο μπροστά στη θέα εξαθλιωμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων θυμόμαστε πως τάχα είμαστε Χριστιανοί και Έλληνες. Όταν μια ζωή ήμασταν ραγιάδες και προσκυνούσαμε , Πασάδες, Σουλτάνους, Βασιλιάδες και πολιτικούς, τότε η λεβεντιά μας πήγαινε περίπατο. Αυτός ο επιλεκτικός πατριωτισμός της κερκίδας με συγκλονίζει...

Το προσπερνάω και προχωρώ σε κάτι που ίσως να μην μας δείξουν ποτέ οι τηλεοράσεις. Τις διαδηλώσεις συμπαράστασης ανά τον κόσμο. Ίσως τελικά οι καλοί άνθρωποι να είναι περισσότεροι από όσοι νομίζουμε. Ίσως το να ξέρεις ότι δεν φωνάζεις μόνος σου κάνει τελικά τη φωνή σου πιο Δυνατή.

 Protests around the world against the Israeli attack in Gaza

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο εναντίον της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

link


Κι εδώ ένα διαφορετικό οδοιπορικό στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη από τον Anthony Bourdain


Σχόλια

Ο χρήστης me (maria) είπε…
Άκουσα πως στη Θεσσαλονίκη έγινε χαμός...δυστυχώς άκουσα κι ακούω και τον άλλο χαμό, αυτόν τον εφιαλτικό....φως δε βλέπω!!
Καλό ξημέρωμα!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ναι έγιναν πολλές ζημιές σε καταστήματα και σπίτια. Κι εμείς πλημμυρίσαμε λιγάκι, έμπασε νερό η ταράτσα, 4 ώρες έβρεχε ασταμάτητα λες και ρίχνανε κουβάδες. Τώρα θα χρειαστούν μερεμέτια.
Ο χρήστης ΙΩ ΤΖΙΝΤΑ είπε…
καλησπέρα Χριστινάκι,

εύχομαι όλα πλέον να είναι εντάξει επάνω, και οι ζημιές οι λιγότερες δυνατόν..
έμαθα έριξε νερό.. όχι αστεία.. μέσα σε λίγες ώρες έπεσε τόσο.. όσο έναν ολόκληρο χειμερινό μήνα:(
πολύ νερό.. πολύ μπάζωμα, βουλωμένα φρεάτια.. η ίδια ιστορία..
την έχω ζήσει και εγώ πολλές φορές..επάνω..


τι να πω.. καλή δύναμη και καλή συνέχεια
και μη σταματάς να χαμογελάς:))

Δημοφιλείς αναρτήσεις