“Το ταξίδι της φάλαινας”

Για τους Φίλους της Αθήνας και των περιχώρων έχω να προτείνω την έκθεση του φίλου ζωγράφου Λευτέρη Γιακουμάκη ''Το ταξίδι της φάλαινας''


Το ταξίδι της φάλαινας”
-Δελτίο Τύπου-

 Το βιβλιοκαφέ Έναστρον σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής του Λευτέρη Γιακουμάκη  “Το ταξίδι της φάλαινας” με έργα από το 2008 μέχρι σήμερα, εμπνευσμένα από τις επισκέψεις του καλλιτέχνη στην Ισλανδία. Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Λευτέρη Γιακουμάκη “55 τρόποι να προφέρετε τη λέξη Σίκλουφιορδουρ”.

Διάρκεια: 20 Σεπτεμβρίου -  20 Οκτωβρίου 2014
Εγκαίνια: Σάββατο,  20 Σεπτεμβρίου, 21:00
Βιβλιοκαφέ Έναστρον, Σόλωνος 101, Εξάρχεια.
Τηλ. 210 3828161-2103828139

___________________________________________________________________

 
Λίγα λόγια για την έκθεση και το βιβλίο:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

   Η έκθεση “Το ταξίδι της φάλαινας” και το βιβλίο 55 τρόποι να προφέρετε τη λέξη Σίκλουφιορδουρ” είναι το απόσταγμα της ισλανδικής μου περιπέτειας. Μιας περιπέτεια που ξεκίνησε το 2007 με το πρώτο σύντομο ταξίδι μου στην Ισλανδία και κορυφώθηκε με την πρόσφατη επτάμηνη παραμονή μου στο χωριό Σίκλουφιορδουρ, στα  βόρεια της χώρας, όπου εργαζόμουν στο χώρο της αλιείας. Την επτάμηνη αυτή περίοδο (από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι το Μάρτιο του 2014) έκανα 55 σχέδια, 20 από τα οποία παρουσιάζω στην έκθεση “Το ταξίδι της φάλαινας”, μαζί με παλιότερα έργα εμπνευσμένα από τις προηγούμενες επισκέψεις μου στην Ισλανδία.
  Τα 55 σχέδια αυτής της περιόδου είναι συγκεντρωμένα και στο βιβλίο “55 τρόποι να προφέρετε τη λέξη Σίκλουφιορδουρ”   και συνοδεύονται από σύντομες ιστορίες και δοκίμια στα ελληνικά και στα ισλανδικά. Στα κείμενα αυτά περιγράφω με αφηγηματικό τρόπο τους προβληματισμούς που ενέπνευσαν τα εν λόγω σχέδια. Μιλώ για προβληματισμούς γιατί ως καλλιτέχνης, αναπόφευκτα, κρατώ κριτική στάση απέναντι στην κοινωνία , είτε την ελληνική είτε στην ισλανδική.
 Ελπίζω πως τόσο η ζωγραφική μου δουλειά όσο και οι ιστορίες του βιβλίου θα σας ταξιδέψουν στο μαγικό ισλανδικό τοπίο και στην καθημερινή ζωή του μακρινού Σίκλουφιορδουρ. Πέρα από αυτό, επιδίωξή μου είναι να πραγματευτώ κοινωνικοπολιτικά και οικολογικά ζητήματα που ήρθαν στην επιφάνεια από τις κοινωνικές αναταραχές που πυροδότησαν οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και την Ισλανδία. Οι δύο αυτές θεματικές ενότητες , η φύση, οι μύθοι, οι ανθρώπινες σχέσεις στην καθημερινότητα από τη μία και η επέλαση της καπιταλιστικής μηχανής με τον μικροαστισμό ως “ιδεολογική” του έκφραση από την άλλη αποτελούν, για μένα, ένα δίπολο που το ένα άκρο διαβρώνει το άλλο. Σε αυτόν τον άξονα κινείται η δουλειά που θα δείτε στην έκθεση αλλά και το υλικό του βιβλίου.
 Σας προσκαλώ, λοιπόν, το βράδυ του Σαββάτου της 20ης Σεπτεμβρίου να ταξιδέψουμε παρέα στο Σίκλουφιορδουρ. Ντυθείτε ζεστά, θα κάνει κρύο...

Λευτέρης ΓιακουμάκηςΣχόλια

Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Αν έμενα ακόμα Αθήνα θα πηγαινα μια βόλτα!
Καλό απόγευμα
Φιλιά :)
Ο χρήστης Kate'sCakeBox είπε…
Πολύ ενδιαφέροντα όσα μας πληροφόρησες Χριστινάκι μου''με εξιτάρησε ιδιαίτερα το'' ταξίδι της φάλαινας''και γενικότερα η Έκθεση!εύχομαι να πάει καλά!!!!!!!!!!!!φιλιά πολλά!
Ο χρήστης Ειρήνη είπε…
Καλή επιτυχία στον φίλο σου, Χριστίνα! Δείχνει τόσο ενδιαφέρον, μα η καθημερινότητα με κρατά περιορισμένη! Θα ήθελα πολύ να πάω, θα το προσπαθήσω! Σε φιλώ!
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
υπεροχη η πληροφορηση σου φιλη μου!
να εισαι καλα! καλημερα!
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
http://ekfrastite.blogspot.gr/2014/09/andromeda.html δες!!! :)
Ο χρήστης ΙΩ ΤΖΙΝΤΑ είπε…
καλή επιτυχία στον Λευτέρη!

Χριστινάκι καλημέρα - τα φιλιά μου:)
Ο χρήστης airis είπε…
Να τα άσχημα του να μένεις στον Πύργο :(
Φιλάκια Χριστινάκι μου ♥
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλή επιτυχία να χει Χριστίνα μου η έκθεση!! Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα!
Συγχαρητήρια στον φίλο σου!! Θα προσπαθήσω να την επισκεφτώ!!
Φιλάκια πολλά!! :))
Ο χρήστης αχτίδα είπε…
Θα πήγαινα στα σίγουρα αν ήμουν Αθήνα.
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ναι είναι Αθήνα, μας πέφτει κομματάκι μακριά γι αυτό θα κάνουμε μερικές αναδημοσιεύσεις για σεφτέ!
Ο χρήστης Nastenka είπε…
Εμείς γιατί δεν παίρνουμε χαμπάρι ενώ είμαστε Αθήνα??
Θα αναδημοσιεύσω πάραυτα!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις