Και βρέχει μία γκαντεμόσκονη σε λέω, άλλο πράμα!
Έτσι που λέτε, βρέχει μία γκαντεμιά άλλο πράμα! Σαν τα όνειρα που σε στέλνουν πίσω στο σχολείο ενώ έχεις πάρει το απολυτήριο, έτσι μου ήρθαν κι εμένα τα χαμπέρια πως χρωστάω λέει επιπλέον μαθήματα. ''Κοπελιά δε σου το αναγνωρίζουμε το εργαστήριο γιατί ενώ έχεις αποδείξεις δεν είναι κρατημένο στα πρακτικά, ε άλλαξε και το πρόγραμμα σπουδών..'' 'Ήρθαν τα πάνω κάτω στη σχολή σαν το χρηματιστήριο, και βρέθηκα και χρεωμένη από πάνω. Ανέβηκε η ταρίφα των διδακτικών μονάδων και τώρα πρέπει να δώσω κι άλλα μαθήματα. Έτσι είναι, όπου αιώνιος φοιτητής κι η μοίρα του, σα να σου λέει μία αόρατη δύναμη "Πάρε για να μάθεις που μου τα ήθελες όλα, με το πάσο σου! Πού ζεις; Οι άλλοι να σκύβουν το κεφάλι κι εσύ να τα κάνεις όλα με την άνεσή σου; Τώρα θα σε τρέξω!''

 Ντάξει να μη πω για τα άλλα πράματα που τρέχουνε, τα θεματάκια υγείας κλπ. Σε κάτι τέτοιες στραβοχυμένες περιπτώσεις, η μάνα μου λέει "Δε μαμείς ψηλά καπέλα!'' μη με ρωτάτε τι σημαίνει, το νόημα είναι ότι αν μας κυνηγάει αυτό (το στραβό δηλ.) το κυνηγάμε κι εμείς. Μασάν ωρέ τα παλικάρια; Απλά η ουρά του γαιδάρου μας βγήκε ολίγον τι ουρά βούβαλου.ΥΓ. Καμιά φορά συμβαίνει και το αντίθετο. Να μην βγάζουμε δηλαδή βούκινο τους ξένους αλλά τους δικούς μας ανθρώπους.  "Βρε συ άχρηστο πλάσμα. Είδες βρε ο Κωστάκης της Τασίας τι προκομμένο παιδί που είναι; Εκείνος βρε πώς τα πρόλαβε όλα; Και πτυχία και ντοκτορά και δουλειά. Μόνο εσύ ξεχωρίζεις βρε άχηστε! Βρε άλλα παιδιά στήβουν την πέτρα και την λιώνουν κι εσύ έγινες ολόκληρο γαϊδούρι κι ακόμα έτσι στέκεσαι!''

Μη μου πείτε οτι δεν έχετε ακούσει καμιά μαντάμ να μιλά έτσι για τον κανακάρη της.

Κι εγώ κυρά μανδάμ που μιλάς έτσι στο παιδί σου, σου λέω πως να κι άλλα παιδιά χρωστάνε μαθήματα σαν το γιο σου. Μη το χολοσκάς το παιδί. Εξάλλου εσύ το έστειλες με το ζόρι να γίνει δικηγόρος για να χεις να λες στις γειτόνισσες και τις συννυφάδες σου πως έβγαλες πασά επιστήμονα.

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου παιδιά, καλαμπούρι να γίνεται. Αλλά οι μεγάλες αλήθειες με καλαμπούρι λέγονται. Γιατί είναι και μερικοί γονείς που διαρκώς συγκρίνουν τα παιδιά τους με των αλλονών και κάθε μέρα τα στήνουν στον τοίχο για χίλια δυο βλακώδη πράματα.

Μη μανίτσα μου το κάνεις αυτό! Αμαρτία απέ το Θεό σε λέω. Στο κεφαλάκι σου θα σου ρθει ο νταμπλάς!

ΥΓ2. Τα περισσότερα χαιρετίσματά μου θα σας τα στέλνω από εδώ, μέχρι λίγο να προσαρμοστώ στις καινούριες απαιτήσεις του προγράμματός μου. 

Να είστε γεροί και μαχητικοί και να ροκάρετε όπως είπαμε. 

Α και να πίνετε καφεδάκι φυσικά!

Πάντα στην υγειά σας!Σχόλια

Ο χρήστης airis είπε…
Έθιξες ένα πολύ σοβαρό λάθος που κάνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ γονείς Χριστίνα μου!
Τελικά στα ΥΓ σου γράφεις τεράστιες αλήθειες!
Να'σαι καλά κορίτσι !
Φιλιά ♥
Ο χρήστης Νικόλας Τσάρας είπε…
λευτεριά στην γκαντεμιά .... ουστ να φύγει μακριά ... θα περάσει η φάση !! που θα πάει ευχομαι τα καλύτερα
Ο χρήστης Nastenka είπε…
Πω ρε φίλε μανίκι... Το έπαθε κι άλλη μία φίλη μου αυτό... άντε τώρα που είσαι στο τέλος και περιμένεις πώς και πώς να πάρεις το πτυχίο να σε φορτώνουν με επιπλέον μαθήματα...
Υπομονή βρε Χριστίνα, τι να πω... Είναι καταστάσεις αυτές; Θα έπρεπε το πρόγραμμα σπουδών να διαμορφώνεται και για τους νεοεισακτέους, τους παλιούς να τους αφήνουν στην ησυχία τους... Αντε τώρα ανησυχίες σε τέτοια έτη...
Κουράγιο εύχομαι!!!
Πολλά φιλάκιαααα ♥
Ο χρήστης Αθηνά... είπε…
Για να δεις πόσο συμμορφώνομαι στις προτάσεις σου, θα σου πω ότι τώρα σου γράφω πίνοντας τον τρίτο καφέ της ημέρας και ακούγοντας Doors!
Όσο για τις συγκρίσεις, επειδή η μαμά μου το έκανε συνέχεια με εμένα και δεν μου άρεσε καθόλου, φρόντισα να μην το κάνω ούτε μία φορά με τον γιο μου!
Κατά τα λοιπά, φυσάνε κάτι βοριαδάκια και μας έχει έλθει κι εμάς ολίγη γκαντεμόσκονη, αλλά πιστεύω θα ανταπεξέλθουμε αξιοπρεπώς και αυτή τη φορά! Χο χο χο χο!
Φιλιά!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Α βρε Χριστίνα!! Μα είναι δυνατόν... Δεν υπάρχει κανά παραθυράκι, καμιά εξαίρεση για όσους είναι επί πτυχίω ή όσους μπήκαν στην σχολή πριν αλλάξει ο οδηγός??
Δεν πάμε καλά... Κάνε υπομονή κι από την στιγμή που ευθύνονται για την κατάσταση ας μην σας τα πρήζουν και πολύ πολύ!!
Το εργαστήριο πως το χασες λόγω πρακτικών?? Δηλαδή λόγω ανικανότητας άλλων... Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά τα καραγκιοζιλίκια κι οι γονείς να μην μιλάνε... Τα πρήζουν τα παιδιά να σπουδάσουν κι όλοι βγαίνουν πτυχιούχοι άνεργοι με αυτή την κατάσταση...
Κάνε υπομονή κοπέλα μου, δεν φταις σε τίποτα. Κουράγιο κι όλα να πάνε καλά πλέον!!!
Σε φιλώ
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ναι το έχασα από δικό τους λάθος και την πάτησα γιατί το πήρα πρέφα πολύ αργά, όταν είχαν ήδη ανανεωθεί τα αρχεία, και 3 χρόνια το παίδευα να μου το αναγνωρίσουν κι όλο με κορόιδευαν οι γραμματείες σε φάση πολύ νωρίς το θυμήθηκες και τέτοια και γελούσαν και μαζί μου που ήμουν μεγάλο έτος! Και τώρα έγινε αυτό. Και δεν μπορώ να πάρω καν ένα παρόμοιο μάθημα, πρέπει να πάρω κάτι βαρβάτο ανάλογο του επιπέδου μου. Διπλάσια δουλειά τώρα! Συν την διπλωματική μου που είναι δύσκολη. Υπομονή και τα μυαλά στη θέση τους.
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ανα γεια σου! Έπραξες το σωστό και έσπασες το φαύλο κύκλο της απόγνωσης! Γιατί τέτοτιες γονεϊκές τακτικές μόνο απόγνωση φέρνουν στα παιδιά και στο τέλος δεν μπορούν αποδόσουν καθόλου τα καημένα!
Doors ε;; Θέλω κι εγώ σήμερα κάτι κλασσικό.

Περαστικά μας να τα βγέλουμε όλα εις πέρας με επιτυχία!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Εμ όλοι αυτό λέμε, όταν αλλάζει το πρόγραμμα σπουδών, αλλάζει για τους νεοεισαχθέντες! Ούτε ένα μεταβατικό στάδιο δεν έφτιαξαν! Ας πάει και το παλιάμπελο, θα περάσει κι αυτό!

Φιλάκια καλή μου!!!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ξουτ η κακιά! Όλα θα γενούν, δεν μπορεί, μα δε μπορεί!
Νικόλαα Φιλιάααααα!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Μπορεί να είναι και το πιο διαδεδομένο λάθος που κάνουν, το οποίο απλά το κληρονομούν από τους δικούς τους γονείς και το διαιωνίζουν! Ναι στα ΥΓ κάτι γίνεται και έχει πιο πολυ χαβαλέ η φάση!

Σμουτςςςςςςς!!!!!!!!
Ο χρήστης Eleana-My Home My Memories είπε…
Δε ξέρω τι να σου πω.... Κάτι τέτοιες ώρες που συμβαίνει το γκαντέμικο θυμάμαι όλο το 'γαλλικό λεξιλόγιο'!!!! Να θυμάσαι πάντα πως το τραγουδάκι το Καφενείο η Ελλάς δε βγήκε στον βρόντο!!
Ο χρήστης ΙΩ ΤΖΙΝΤΑ είπε…
Αχ Χριστινάκι μου ..σαν το τρεχούμενο νερό..
να μη στέκεσαι.. μη και "βαρεθείς".. του κόσμου..τα ποτάμια..

σε σκέφτομαι.. και εύχομαι για σένα τρελοκόριτσο..
να το ξες..

και αυτό θα περάσει..θα δεις..

μια γλυκιά καληνύχτα!
Ο χρήστης Πέτρος Κ. είπε…
Ασφαλώς και βρέχει γκαντεμόσκονη. Τόσες μέρες κυκλοφορεί η μούρη του ακατανόμαστου που κόβει τούρτα. Τα 96 έκλεισε; τα 196; τα 1796; Θα σε γελάσω. Όλο και κάπου θα την πήρε το μάτι σου. Νόμιζες θα βγεις αλώβητη;

Πάντως, χοντρό ζόρι! Να φτάνεις στον τερματισμό ξεθεωμένος και να σου λένε "πήγαινε πίσω 1 χιλιόμετρο και ξανα-έλα"!
Ο χρήστης ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ....! είπε…
Δύσκολα τα ακούω τα πράγματα....αλλά δεν σε φοβάμαι θα βρεις την λύση!
Καλή δύναμη εύχομαι :)
Ο χρήστης Funky Monkey είπε…
Λυπάμαι πολύ για το λούκι που σε βάζουν να περάσεις! Κανονικά θα έπρεπε να συνενωθείτε και να κάνετε κάτι γι΄αυτό. Με θάρρος ή θράσος! (Κάποια το δοκίμασε κάποτε... και πέτυχε. Με θράσος.)
Σου εύχομαι καλή δύναμη, όπως και να έχει! Και υπομονή!
Γέλασα πολύ με τη φράση της μαμάς σου, γιατί τη λέω κι εγώ, χαχα!!
Καλό σου βράδυ!
Ο χρήστης Mariusz from Nowy Sacz είπε…
Christina, sometimes translator shows me a text that in no way I can understand the meaning. But then I can at least listen to good music.
:)
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Είχα πολύ καιρό να το ακούσω!!!! Ελλάς στο μεγαλείο σου!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ξανά μανά ευχαριστώ!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Τον είδα και είδα και την τούρτα και δε το πίστευα. Μας δουλέυει κι όλα ο βρυκόλακας. Θα πάω ένα χιλιόμετρο και θα ξανάρθω. Βέγγος!!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ωραιοζήλη μου ευχαριστώ για το support!!! Την αγάπη μου!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Αυτό θα κάνω και βλέπουμε! Πλάκα μου κάνεις! Ώστε δεν την κατέβασε από το κεφάλι της η μάνα μου! Κοίτα να δεις! Ενθουσιάστηκα τώρα, πραγματικά!!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
I know Mariuz! I use many urban expressions and the translator doesn't recognize them! I have some troubles with college and i make a little fun of it!

Δημοφιλείς αναρτήσεις