Βάλε καφέ #6 (της παρηγοριάς)


Ο καφές σήμερα θα ναι μάλλον της παρηγοριάς γιατί από κέφια παιδιά, δυστυχώς η ομάδα δεν είναι πολύ ανεβασμένη. Χθες περίμενα με αγωνία την ανακοίνωση του προτεινόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας και έκανα μια γύρα στο διαδίκτυο να δω απόψεις και εντυπώσεις. Μίλησα με φίλους, κοντινούς και διαδικτυακούς και έκατσα και σκέφτηκα προς τα που κλείνω τελικά.

Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και με εσάς αλλά εγώ προσωπικά έχω την τάση να διαχωρίζω το επιθυμητό από το εξυπηρετικό κι γι αυτό είδα με ψυχραιμία την υποψηφιότητα του Παυλόπουλου.
Στάθηκα σε όλες τις απόψεις. Στάθηκα με μεγάλο προβληματισμό πάνω στην άποψη πως η επιλογή του Παυλόπουλου εμπεριέχει ένα πολύ αρνητικό συμβολισμό, σαν να επιβραβεύει τρόπον τινά ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολιτικές της ΝΔ και σα να ''χλευάζει'' τους ψηφοφόρους που στήριξαν αριστερά. Ένας στενός μου φίλος συγκεκριμένα διατύπωσε τη σκέψη πως το σωστό θα ήταν να προταθεί αριστερός Πρόεδρος και σε περίπτωση που δεν πάρει πλειοψηφία να κατεβούμε ξανά σε εκλογές κι εκεί να διεκδικήσει  ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία, θέτοντας επί τάπητος και το ερώτημα αν επιθυμεί τελικά ο λαός της οριστική ρήξη με την ΕΕ. Δε με βρίσκει αρνητική αυτό το σκεπτικό αλλά δεν ξέρω πόσο πίσω θα μας πήγαινε χρονικά μια καινούρια εκλογική αναμέτρηση.

Η άλλη άποψη που κυκλοφορεί που με βρίσκει λίγο πιο σύμφωνη είναι πως η θέση του Προέδρου στην τελική είναι διακοσμητική και είτε την πάρει η Ρούλα Κορομηλά είτε ο Παυλόπουλος και ο κάθε Παυλόπουλος είναι ένα και το αυτό. Πρακτικά ένας φιλελεύθερος Πρόεδρος λειτουργεί σαν ένας Δούρειος Ίππος για την αντιπολίτευση η οποία καλείται να αναλωθεί σε εσοκομματικές τριβές. Γιατί το δίλημμα για τη ΝΔ είναι μεγάλο, να στηρίξει έναν δικό της πρόεδρο από το πιο κεντροδεξιό μπλοκ και να ξαποστείλει τον Αντωνάκι ή να κάνει πείσματα στον ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε σε νέες εκλογές και να πέσει στο 15%;  Κι αν συμβεί το δεύτερο σενάριο τότε αυτόματα η ΝΔ θα ευθύνεται για τη νέα εκλογική αναμέτρηση.

Αν ρωτάτε την προσωπική μου άποψη, θα σας πω πως σε όλα αυτά που λέγονται βρίσκω ένα νόημα. Επιφανειακά ναι,  ένας δεξιός Πρόεδρος προσβάλλει την προσπάθεια που πάει να γίνει αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ το ότι υπάρχει και μία διπλωματική ανάγκη πίσω από αυτό. Γιατί δυστυχώς η πολική απαιτεί και στρατηγική και πολλές φορές μπορεί μέσα από κάτι παράδοξο να οδηγηθείς στο ωφέλιμο.

Τώρα όσον αφορά το θρίλερ που παίζεται στο Eurogroup, πιστεύω πως καταλαβαίνουμε όλοι μας πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπερδύναμη και τα χέρια του είναι δεμένα αν εμείς σαν λαός δεν ξεκαθαρίσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε τελικά. Γιατί καθώς φαίνεται ούτε και η πίτα ολόκληρη μπορεί να μείνει αλλά ούτε και ο σκύλος χορτάτος. Το ένα ενδεχόμενο είναι να κάνουμε έναν συμβιβασμό μέχρι τον Αύγουστο για να κερδίσουμε λίγο χρόνο και να βγούμε πάλι δυναμικά όταν θα εκλεγούν και οι Podemos και το άλλο ενδεχόμενο είναι να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε. Να πάμε σε ολική ρήξη. Και το θέμα εδώ δεν είναι πιο είναι το σωστό, αλλά το τι επιθυμεί ο λαός. Έχουμε πάρει ένα πολύ καλό δείγμα γραφής από την κυβέρνηση και βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με άτομα εργατικά και όχι με τηλεπερσόνες. Συνεπώς αυτό που μας απομένει είναι να δώσουμε μία νέα εντολή. Αυτό που βλέπω είναι πως η κυβέρνηση έχει όρεξη να ακούσει τον κόσμο και περιμένει μία καθοδήγηση.

Άντε κι επειδή η στήλη είναι σατιρική θα κλείσω με ένα ανέκδοτο. 
Ο Άδωνης δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ στην Ανατροπή του Ντερμπεντέρη πως είναι μικρομεσαίος! αχαχαχχα και είπε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την οικονομία της χώρας. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Μία άλλη ατάκα που κυκλοφορεί είναι πως ο συμβιβασμός είναι κωλοτούμπα και η ρήξη καταστροφή, μπορούν να μας αφήσουν ήσυχους παρακαλώ να αποφασίσουμε μόνοι τι θα κάνουμε χωρίς τις εξυπνάδες τους, που ρήμαξαν τη χώρα κι έχουν το θράσος να κάνουν και αντιπολίτευση; Τουλάχιστον οι κκέδες τη ρήξη δεν την θεωρούν καταστροφή αλλά ευκαιρία! 

Όπως και να χει το πράγμα παιδιά και οι δύο επιλογές που έχουμε είναι επίπονες, ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι έχει μεγαλύτερη αξία. Τον Γολγοθά θα τον ανέβουμε έτσι κι αλλιώς, απλά με την προοπτική της ρήξης να ξέρετε ότι θα έχουμε αργά η γρήγορα Ανάσταση, με τον συμβιβασμό παιδιά όχι, θα έχουμε μόνο Σταύρωση και μαρτύριο, φρικτό μαρτύριο μάλιστα. 

Ναι τα καράβια μου έχουν πέσει αρκετά έξω-την κρίση μου μέσα-οπότε να μην παρεξηγήσετε την όποια ασυνέπειά μου. 

Να είστε όλοι καλά :)
Σχόλια

Ο χρήστης ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ....! είπε…
Καλημέρα Χριστινάκι....πικρό το καφεδάκι σου σήμερα...!
Ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε κατ'ευχήν........είμαστε σε δύσκολους καιρούς και απαιτούνται δύσκολα μέτρα!
Καλή συνέχεια :)

υ.γ. Αν δεν κάνω λάθος είναι το #6 καφεδάκι, τσέκαρε αν θέλεις την αρίθμηση....!
Ο χρήστης Funky Monkey είπε…
Καλημέρα, Χριστίνα μου! Ωραίες φωτό διάλεξες!
Να σου πω την αλήθεια, τόσα χρόνια βαρέθηκα να πεθαίνω κάθε μέρα. Οπότε, προτιμώ την Ανάσταση πια. Όσον αφορά τον Άδωνη, καλύτερα να μη μιλάει αυτός ο άνθρωπος. Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του πετάει... βατράχια!! (και ηχητικά, και λεκτικά).
Φιλιά πολλά!
Ο χρήστης to e - periodiko mas official είπε…
Η επιλογή Παυλόπουλου Χριστίνα μου, είναι αναγκαία. Κι εγώ θα ήθελα ένα αριστερό ΠΔ αλλά από τη στιγμή που οι αρμοδιότητές του είναι "διακοσμητικές", λίγη σημασία έχει πέραν του συμβολισμού! Στέκομαι στη φράση του Α. Τσίπρα: "οι αριστεροί δεν διεκδήκησαν ποτέ αξιώματα για την προσωπική τους προβολή, αλλά για το καλό του λαού" και πιστεύω πως στη φάση που είμαστε, αυτό χρειάζεται να γίνει για τους λόγους που και συ ανέφερες. Όσο για τη νέα εντολή, σκέψου και το ενδεχόμενο μιας καινούργιας "τρομοκρατίας" των μέσων για καταστροφή. Πώς θα αντιδράσει ο κόσμος?... Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος!... Άλλωστε η εντολή έχει δοθεί: Όχι ευρώ πάση θυσία! Ας περιμένουμε λοιπόν. Χρειαζόμαστε ψυχραιμία και καθαρή σκέψη! Φιλιά πολλά, Μαρίνα
Ο χρήστης ΙΩ ΤΖΙΝΤΑ είπε…
την καλημέρα μου γκαρντάσι,
βάστα γερά..κράτα καλά..

με επιμονή, με δύναμη, με περηφάνια..
σε φιλώ!
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
και μενα μου φαινετε περιεργο που προτεινανε αυτον για προεδρο!
δε μπορω να καταλαβω το σκεπτικο τους!

καλημερα φιλη μου!
Ο χρήστης το φονικο κουνελι είπε…
Η ουσία όλων όσων έγραψες Χριστίνα συνοψίζεται στο "τι επιθυμεί ο κόσμος". Ας λειτουργήσουμε δημοκρατικά επιτέλους, όπως και πρέπει. Κανένας δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και κάθε επιλογή έχει το τίμημά της. Τα πρώτα σημάδια της νέας κυβέρνησης αφήνουν να διαφανεί, αν μη τι άλλο, ένα άνοιγμα προς κάτι διαφορετικό, σε συνδυασμό με την υποστήριξη που δέχεται από τα διάφορα ευρωπαϊκά κινήματα. Μένει να δούμε τη συνέχεια. Εδώ θα είμαστε και θα τα συζητάμε.

ΥΓ - Για τον πρόεδρο σχεδόν αδιαφορώ. Όπως είπες, πρόκειται περί στρατηγικής, πέραν αυτού δε με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα το ζήτημα, πέραν μιας στοιχειώδους περιέργειας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν μας νοιάζει κούκλα μου - και πες του το αν θες, γιατί εγώ συγχύζομαι και εύκολα - αν είναι μικρομεσαίος ή όχι. Μας νοιάζει γιατί είναι ακόμα εδώ. Εντάξει θέλει κόπο να φύγεις μόνιμα από την Ελλάδα αλλά από τις 25 Γενάρη έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας. Ακόμα και εγώ θα είχα ετοιμαστεί.
Σμουτς Χριστινιώ!
Ο χρήστης Roula The Cat είπε…
Έρχομαι από της Πέτρας... και το σχόλιό μου θα 'ναι κι εδώ, λίγο-πολύ το ίδιο...
Δηλαδή, επειδή δεν μπορώ να το χωνέψω από χθες (ναι, έμεινα... Πάκης!), στο μυαλό μου ένα μόνο έχω: όποιοι κι αν είναι οι "συμβολισμοί" της κίνησης, ουσιαστικά "τραβάμε 'Χ'..." στην αμαρτωλή (για να το θέσω όσο πιο κομψά μπορώ) 5ετία Καραμανλή...

Για τη ρήξη... φοβάμαι ότι ο λαός δεν είναι -συνειδητά- έτοιμος για κάτι τέτοιο. Αυτό εισπράττω.
Λίγο πριν, διάβασα αυτό, ρίξε μια ματιά αν θέλεις... Στα λόγια σου έρχεται, εκεί που γράφεις πως:
[...] Τον Γολγοθά θα τον ανέβουμε έτσι κι αλλιώς, απλά με την προοπτική της ρήξης να ξέρετε ότι θα έχουμε αργά η γρήγορα Ανάσταση, με τον συμβιβασμό παιδιά όχι, θα έχουμε μόνο Σταύρωση [...]

Φιλιά πολλά, Ανδρομεδούλα μου!
Καλό απόγευμα και καλή δύναμη!
Ο χρήστης airis είπε…
Όντως είναι της παρηγοριάς αυτός ο καφές....
Πάω να πιω κι εγώ έναν κι επιστρέφω στο λαγούμι μου!

Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Χα! Τσακαλάκι μου! Το έχασα το μέτρημα!
Θα κάνουμε υπομονή Ωραιοζήλη μου! Πολλά φιλάκια!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι ρε γαμότο, να είμαστε πιο θαρραλέοι. Να το κουβεντιάζουμε να γίνει βίωμα!
Σε φιλώ καλή μου!
Ο χρήστης Giannis Pit είπε…
Χριστίνα μου, την άποψή μου τη διάβασες, την κατέθεσα εγγράφως. Οψόμεθα κορίτσι μου γιατί παίζονται πολλά και σημαντικα. Σε φιλώ για την εξαίρετη άποψή σου.
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Πολύ δύσκολες συγκυρίες! Είναι πασιφανές πως ο Τσίπρας ήθελε να μπλοκάρεί το Σαμαρά και τους αυλικούς του που σαμποτάρουν όλες τις διαπραγματεύσεις. Η πορεία θα δείξει να ήταν σωστή τακτική. Πιστεύω πως ο Τσίπρας γνώριζε ότι είναι κακή η επιλογή του αλλά πήρε το ρίσκο για να δώσει βάρος στα Eurogroup. Βλέπουμε!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ναι άντε να δούμε! Προσπαθώ! Σ ευχαριστώ πατριωτάκι μου!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Για να κόψει τη φόρα του Σαμαρά και της καταστροφολογίας του έγινε. Αναμένουμε τις εξελίξεις Κική μου!
Φιλάκια!!!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ναι Κούνελε! Αυτό που προέχει είναι το τι θα αποφασίσει τελικά ο κόσμος. Όλοι λέμε κι από κάτι αλλά ποιος μπορεί να τα βάλλει με τον κόσμο; Παρακολουθούμε και βλέπουμε!
Να είσαι καλά ρε ψυχή!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
χαχαχαχα εεε 78.000 τον ψήφισαν να μην τους τιμήσει;; Σημείωσε 78.000 μεγαλοαστοί γιατί μόνο γι αυτούς εργάζεται ο Μπουμπούκος...
Φιλάκια κουρτσούδι μου!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Από εψές αυτό κουβεντιάζουμε όλοι και το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι πως η επιλογή Πάκη έχει σαν στόχο να σπείρει τη διχόνοια στη ΝΔ. Μια κακή αλλά και σατανική επιλογή για να αναχαιτίσει την επιθετικότητα των Σαμαρά-Μπουμπούκου-Άδωνη οι οποίοι είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι που ο κόσμος τρομάζει με την προοπτική της ολικής ρήξης.

Φαντάσου να τα ο κόσμος συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος να πάμε για εθνική κυριαρχία! Εμείς φταίμε Ρούλα μου, εμείς.

Βέβαια κάποιες πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις λένε πως τα 2/3 των Ελλήνων είναι έτοιμα για ρήξη. Μακάρι να φανεί αυτό πιο ξεκάθαρα.

Φιλάκια Ρουλάκι μου! Καλή δύναμη σε όλους μας!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
χαχαχαχα Συγγνώμη καρδούλα μου που δεν έχει γέλιο σήμερα. Ελπίζω να πάρω σύντομα τα πάνω μου.
Καλή συνέχεια καλή μου!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Ναι Γιάννη μου, παρακολουθούμε με αγωνία. Είναι 100% σίγουρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε πως είναι κακή επιλογή ο Παυλόπουλος αλλά έκρινε πως είναι σημαντικότερο να κόψει τη φόρα του Σαμαρά. Ας ελπίσουμε πως αυτή η τακτική θα βγάλει κάτι καλό!


Άι να δούμε! Καλή συνέχεια!!
Ο χρήστης Mia Petra είπε…
Βρε, ο,τι κι αν ακούσω, δεν αλλάζω άποψη: όταν έχεις έναν Βαρουφάκη, που παίρνει αμπάριζα και βγαίνει και δεν κωλώνει μπροστά σε κανέναν φούστη, ε, τότε πας στη Βουλή και εκλέγεις έναν Πρόεδρο με αρχ...μπιιιιιιιπ! Για τους χιλιάδες που πιάσανε πόστο στις πλατείες ρε γαμώτο! Για το γαμώτο ρε γαμώτο! Αλλά ο Αλέξης ήθελε να μας δώσει να καταλάβουμε, ότι βαράει μεν γροθιά, αλλά όχι και να κοπεί με το μαχαίρι... Και τώρα που μιλάμε, ο Πάκης -του Κωστάκη- είναι πια ΠτΔ... Τράτζικ!
Ο χρήστης Πέτρος Κ. είπε…
Δεν είμαι της άποψης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι μια επιλογή με στενά κομματικά κριτήρια. Άλλωστε, ούτε ο Στεφανόπουλος αποδείχθηκε «δεξιός» ούτε ο Παπούλιας «σοσιαλιστής». Θα πρέπει να είναι υπερκομματικό πρόσωπο, ή έστω αν έχει ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική, να μην έχει λερώσει στο διάβα του το δημόσιο βίο.
Ο Παυλόπουλος εκφράζει ακριβώς αυτό. Τη βρωμιά.
Το φαύλο παρελθόν που ο υγιώς σκεπτόμενος πολίτης παλεύει να αφήσει η χώρα πίσω της.
Είναι πιστεύω άκρως απαξιωτική η άποψη για το πρόσωπο τού (οποιουδήποτε) Προέδρου πως πρόκειται για γλάστρα χωρίς κανέναν ουσιαστικό ρόλο.
Με αυτό ως δεδομένο γιατί κατηγορούμε τον Παπούλια ως τον χειρότερο που πέρασε ποτέ από τη θέση; Αν δεχόμαστε την άποψη πως δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες τότε γιατί αναμέναμε από τον Παπούλια να τις ασκήσει; Να πατήσει φερ’ ειπείν πόδι στα ανεκδιήγητα νομοσχέδια του σαμαροβενιζέλου; Αν όντως δεν ασκεί καμία εξουσία τότε γιατί όλοι θυμόμαστε θαυμάζοντας τον Στεφανόπουλο που «τα έχωσε» στον Κλίντον;
Στα υπόλοιπα με βρίσκεις σύμφωνο.

ΥΓ: Αυτόν που αναφέρεις στο ανέκδοτο θέλω να τον βαρέσω με φτυάρι για να ακούσω τον αντίλαλο…
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
χαχαχα όχι μην αλλάζεις! Δεν μπορεί κάποτε θα ειπωθεί κάτι πιο επεξηγηματικό! Δε μπορεί!
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
και ψήφισε και Παυλόπουλο ο εξυπνάκιας, ο γλείφτης...
Δεν έχω στοιχειοθετημένη άποψη ακόμα για τη βαρύτητα της θέσης του Προέδρου. Θαρρώ πως ο Στεφανόπουλος που όντως τον θυμόμαστε με συμπάθεια ήταν στο πετσί του να έχει τσαγανό. Η αλήθεια είναι πως εποχές προ Παπούλια και λόγω ηλικίας και λόγω πρακτικότητας δεν τα παρακολουθούσα και πολύ τα κοινοβουλευτικά. Τώρα κάπως ξεστραβώνομαι.
Ο χρήστης Γλαύκη είπε…
Επιμένω να θέλω να κρατηθεί η σιγή και η προσεχτική ακοή - όχι επιλεκτική!
Είπαμε να μην βιαζόμαστε και να μην αντιδρούμε βιαστικά σε ό,τι προκύπτει, χωρίς να το έχουμε ψάξει λίγο.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη με όσα λες!
Εξάλλου, είπαμε ψυχραιμίαααα!!! Πού είναι ρε γαμώτο;
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Νιώθω πολύ περίεργα που είμαι Βούδας και αναμένω τις εξελίξεις. Κάτι ψυχανεμίζομαι αλλά δεν ξέρω τι...
Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Ούτε εμένα μου άρεσε αυτη η επιλογή προσώπου, αλλά για να τον επέλεξαν κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Το θέμα ειναι ότι ο ΈΛληνας το παίζει πολύπλευρα καταρτισμένος κ έχει γνωμη και άποψη για όλα. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Κακό είναι να συμπεριφερεται αλλαζονικά σαν φωτεινός παντογνωστης.
Ο Άδωνις ξέρει τι κάνει, θέλει πάντα να μονοπολεί το ενδιαφέρον και το καταφέρνει με όποιον τρόπο μπορεί !
Καλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ
Ο χρήστης Thalia Tzellou είπε…
Χριστινάκι μου συμφωνώ απόλυτα με ότι λες. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί και θέλουν πολύ προσοχή και ωριμότητα απ' τον λαό να επιλέξει το σωστό.
Ο χρήστης - spoonstories- είπε…
Χρειάζεται και λίγη πονηριά και διπλωματία και πιστεύω ότι για αυτό έγινε αυτή η επιλογή του προέδρου, Κρίνοντας από αυτά που έχω δει ως τώρα, η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν κάνει κάτι χωρίς σκέψη και μελέτη οπότε οφείλω να την εμπιστευτώ...τουλάχιστον πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.
Ας είμαστε θετικοί και ενωμένοι , αν και με λύπη διαπιστώνω πως όλοι οι βολεμένοι φίλοι και γνωστοί μου σε μια θεσούλα, χαμπάρι δεν έχουν πάρει από αυτά που γίνονται και από αυτά που επρόκειτο να γίνουν...Φιλιά Ανδρομεδούλα μου!!
Ο χρήστης Ariadne είπε…
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, κι εμείς παγωμένοι να προσπαθούμε να κρίνουμε το σωστό και το λάθος!Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου στο μπλογκ μου. Δυστυχώς είσαι κι εσύ όπως πολλοί άλλοι no-reply blogger και δεν μπορώ να σου απαντήσω άμεσα.AriadnefromGreece!
Ο χρήστης Zina Z είπε…
πολλα ερωτηματα το καφεδακι σου και σηκωνει μεγαλη συζητηση! βασικα δε με ενοχλησε η επιλογη δεξιου προεδρου οσο του συγκεκριμενου ανθρωπου. δε ξερω γιατι, αλλα μου ειναι τρομερα αντιπαθης! τεσπα, διακοσμητικος ο ρολος, απλα για να συσπειρωθουν τα κομματα και γι αυτον φυσικα να τσεπωσει αλλη μια συνταξη!

τωρα για eurogroup...νομιζω ειναι απο τις λιγες φορες που ακουω και ασχετους ανθρωπους να δινουν μια ευκαιρια σε μια ελληνικη κυβερνηση και οχι να την κραζουν εξ αρχης. σα να εχει κερδισει την εμπιστοσυνη της μεγαλυτερης μεριδας του λαου. καλο κουραγιο σε ολους μας γιατι προβλεπονται πολλες δυσκολιες ακομα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις