Χαλκίς


Κυριακή πρωί και σε όλη τη χώρα απλωνόταν η διαμάχη του ΝΑΙ και του ΟΧΙ. Με την ανατολή του ηλίου άνοιγαν οι κάλπες και με τη δύση έπρεπε να προφτάσουμε έναν γάμο στη Χαλκίδα. Κι ενώ το φιλικό μας ζευγάρι μας περίμενε από το προηγούμενο μεσημέρι, το καθήκον μας σαν πολίτες μας καλούσε. 

Νωρίς με την αυγούλα πήγαμε στο εκλογικό μας κέντρο και μετά από λίγη ώρα αφήσαμε το χάος πίσω μας και κινήσαμε οδικώς για το Νότο. Γέλια και χαρές στο δρόμο, με την παρέα στριμωγμένη μέσα στο μικρό αυτοκίνητο, με τα στοιχήματα για το εκλογικό αποτέλεσμα να δίνουν και να παίρνουν. Μετά από ένα εύκολο και ασφαλές τετράωρο ταξίδι, μια ηλιόλουστη και αποπνικτικά ζεστή πόλη μας περίμενε. Τα τρελά νερά λαμπύριζαν καταγάλανα, μέσα στον Ευβοϊκό κόλπο και τα κράσπεδα ξέβραζαν όλη την κάψα του ήλιου. 

Τα όσα ακολούθησαν στο γάμο αλλά και στην διαμονή μας στην Χαλκίδα πολλά και διάφορα και δεν μπορούν να εξαντληθούν σε μία μόνο ανάρτηση. Αρχικώς οι συγκυρίες για αυτό το ταξίδι μου φαίνονταν πολύ ατυχείς. Ένα ιστορικό δημοψήφισμα, σκληρές και αβέβαιες διαπραγματεύσεις, αγωνία και άγχος για το μετά. Στην πορεία όμως αποδείχθηκε πως όταν την αγωνία τη μοιράζεσαι με φίλους, σταματάει να είναι αγωνία. Και πράγματι, η συντροφιά φίλων που είχα να δω πολύ καιρό, αποδείχθηκε άκρως ευεργετική. Βόλτες στα σοκάκια στης πόλης, ζεστά απομεσήμερα κάτω από τις καλαμωτές, βραδινές εξόδους στην ακροθαλασσιά και πολλές - πολλές φωτογραφίες που θα απολαύσουμε παρέα. 


Δεν ξέρω τι θα μας φέρει η καινούρια εβδομάδα, αλλά για ένα πράγμα είμαι σίγουρη, πως αυτή τη φορά, όλο αυτό δεν το περνάμε μόνοι μας. Κι αν ακόμα όλα μας φαίνονται μαύρα, ένα πουλάκι μου είπε να πιστεύουμε στο απροσδόκητο, γιατί το άδικο έχει κοντά ποδάρια. 

Πολύ καλή σας μέρα!


Σχόλια

Ο χρήστης morfeas είπε…
"Το άδικο έχει κοντά ποδάρια" θα συμφωνησω,αλλα στην προκειμένη περιπτωση,το αδικο οσο και νοσηρό ως προς τη σύλληψη, ειναι άψογα εκτελεσμένο με βοηθεια εκ των εσω..
Αυτο το "ΟΧΙ" τωρα πως εγινε ΝΑΙ.. δε μπορω να το καταλάβω, είμαι σε πολύ σύγχυση.
Μου αρεσει τωρα που στέρεψαν οι τραπεζες που φωνάζουν κι αυτοι που έχουν οπως μια ξαδέρφη.. που αναρωτιόταν τις προάλλες πως τη βγάζω,γιατι κι αυτη δυσκολεύεται τωρα.. κι ολο μου άλλαζε κατευθηνοντας τη συζήτηση όταν έπιχειρουσα να πω τις απόψεις μου,χάρηκα που ειρθε σε κατάσταση απολογίας (δε νομιζω να ξανά πάρει τηλ.)
Πολλους γάμους ακούω τώρα τελευταία.. αναρωτιέμαι πως έμεινα στο ράφι!

ευχομαι να έχουν αγαπη, σεβασμό και αφοσίωση ο ένας στον άλλο
Ο χρήστης Giannis Pit είπε…
Καλησπέρα σου Χριστίνα μου. Καλώς όρισες ξανά. Η Χαλκίδα λατρεμένη πόλη με πανέμορφες αναμνήσεις για μένα.
Όσον αφορά το ΟΧΙ μάλλον ....λάθος κάναμε.........το ΝΑΙ πρέπει να βγήκε αλλά δεν το πήραμε χαμπάρι μέσα στην παραζάλη.
Καλή συνέχεια
Ο χρήστης Christina Andromeda είπε…
Να κι ένα κέρδος, πήραν μία γεύση και κάποιοι ανέγγιχτοι από την κρίση. Ναι πολλοί παντρεύονται κι ελπίζω να το παίρνουν στα σοβαρά. Άρχισε να ψάχνεις για νύφη λοιπόν αφού το λαχταράς. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Κρίμα είναι. :) Καλημέρα!!!!!!!!!
Ο χρήστης Woman in Blogs είπε…
Να βρίσκεις πάντα τέτοιες οάσεις μες στη δύσκολη καθημερινότητα, Χριστίνα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις