Η αποχή είναι συνενοχή


Στο παρά πέντε της κυριακάτικης εκλογικής αναμέτρησης, για μία ακόμη φορά η δυσαρέσκεια των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών έχει κορυφωθεί. Και μεταξύ μας, όχι άδικα. Ο καθένας από εμάς έχει έναν λόγο να είναι δυσαρεστημένος από την έκβαση των πολιτικών εξελίξεων.

Για πόσο όμως ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτήν την απογοήτευση σαν άλλοθι για να απέχουμε από το δημοκρατικό μας καθήκον; Για πόσο ακόμα θα αφήνουμε τους οπαδούς και τους ταγμένους, να διαμορφώνουν εκείνοι το πολιτικό προφίλ αυτής της χώρας;
Πολλοί θα πουν πως η Δημοκρατία που έχουμε σήμερα είναι σαθρή και κάλπικη. Επιτρέψτε μου διαφωνήσω. Δημοκρατία είμαστε όλοι εμείς, ο λαός. Και η δική μας ενεργή συμμετοχή είναι αυτή που καθορίζει την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Συμμετοχή μέσα από συλλογικότητες, μέσα από κοινωνικές δράσεις και μέσα από τις εκλογές.

«Μα όλοι τους είναι χάλια!» Όλοι; Ποιοι όλοι; Πριν ισχυριστούμε κάτι τέτοιο, πόσο σίγουροι είμαστε πως έχουμε μελετήσει καλά τα υποψήφια σχήματα και τις προγραμματικές τους θέσεις; Αν φανταζόμαστε πως οι επιλογές μας εξαντλούνται στους εκπροσώπους των κομμάτων που κάνουν πασαρέλα στα κανάλια, τότε έχουμε υποβαθμίσει μόνοι μας την αξία της ψήφου μας. Η σωστή και προσεκτική ενημέρωση, είναι αυτή που ανοίγει ορίζοντες.

Η συνέχεια εδώ


Σχόλια

Ο χρήστης Άννα... είπε…
Αποχή από το δικαίωμα ψήφου δεν έκανα ποτέ, ούτε όταν ήμουν νέα κι άμυαλη, δεν θα κάνω τώρα στα γεράματα!
Φιλί και καλή ψήφο!
Ο χρήστης Giannis Pit είπε…
Χριστίνα προσυπογράφω τη θέση και στάση σου. Το "ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ" είναι ξεκάθαρα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΥΠΑΚΙ καλυμένο όμορφα και ιστορικά χρησιμοποιημένο εδώ και δεκαετίες. Αν ενοούν "όλους" τα Κόμματα αυτής της εξουσίας να έχουν το θάρρος να το πουν.
Μαζική συμμετοχή λοιπόν. Όσο για τη προσωπική μου άποψη γνωστή. Πάμε λοιπόν.
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
Δεν εχω παρα να συμφωνησω μαζι σου!
Καλη εβδομαδα γλυκια μου
Ο χρήστης Γλαύκη είπε…
Όλα όσα περιγράφεις είναι ο ορισμός της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες, γιατί δεν θέλουμε και πολύ να ζοριστούμε.
Διάβασα πριν από λίγο στον Λωτοφάγο κάτι πολύ ωραίο: "Αν δεν χρησιμοποιήσεις την φωνή σου, κάποιος άλλος θα χρησιμοποιήσει τη σιωπή σου"!
Καλή μας συνέχεια, Χριστίνα μου, και σ' έχω χάσει!

Δημοφιλείς αναρτήσεις