Πάρε μαζί σου φίλους


Είναι στ΄ αλήθεια σκληρό το αντάμωμα με το μέσα μας. Θέλει υπομονή να σταθείς εμπρός του και να μη το βάλεις στα πόδια. Να αναμετρηθείς με το βάθος του και τις προκλήσεις που σου φέρνει στο διάβα σου. Κάποιοι αρχέγονοι φόβοι στέκουν εκεί και σου φράζουν το δρόμο. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι ενσαρκωμένοι σε πραγματικά πρόσωπα της καθημερινότητά μας που μόνο αν καταλάβουμε πως είναι οι προβολές του μυαλού μας θα μπορέσουμε να τους υπερνικήσουμε.

Τα πράγματα είναι απλά, πιάνεις έναν αγαπημένο από το χέρι και περπατάς. Τουλάχιστον έχουμε πάντα αυτή την ευχέρεια να παίρνουμε μαζί μας και συμμαχητές σε αυτόν τον αγώνα. Μα προσοχή, συμμαχητές για να βγούμε παρέα από το λαβύρινθό μας και όχι θύματα που θα τα τραβήξουμε στο βαθύ μας σκοτάδι. Κι εκεί θέλει σοφή κρίση για να ξεχωρίσεις ποιοι έχουν αυτά τα κότσια και τη λεβεντιά να παλέψουν στο πλάι σου. Ποιοι θέλουν πράγματι να βρεις το ξέφωτο σου και όχι να σε χώσουν χαιρέκακα ακόμα πιο βαθιά στην απελπισία.


Και πώς χωρίζεις άραγε τα ξερά από τα χλωρά; Πώς στο καλό ξεδιαλέγεις εκείνους τους ευγενικούς τους φίλους; Μα από τη δροσιά και τη χαρά που σου φέρνουν. Από την ξεκούραση και την ανάταση που σου χαρίζουν. Όταν τα δικά σου αποθέματα πίστης και ενέργειας τελειώνουν, έρχονται εκείνοι να σε βάλλουν στην πρίζα. Έρχονται και σου υπενθυμίσουν αυτά που μπορείς να κάνεις, αυτά για τα οποία σε αγαπούν και σε θαυμάζουν. Αν ακούσεις το αντίθετο, αν ακούσεις να σου μετράνε ελλείψεις και παραλείψεις, μάλλον σε εχθρό έχεις πέσει και καλύτερα να αρπάξεις το σκουπόξυλο.

Για περισσότερα κείμενα μπορείτε να επισκεφτείτε το προφίλ μου στην enfo.gr


Και για να κάνετε παρέα με αυτές τις φάτσες εδώ
Σχόλια

Ο χρήστης Woman in Blogs είπε…
Αχ, αυτό το μέσα μας! Ανεξάντλητο! Και πόσα προβλήματα προκαλεί...
Κρύβει όμως πολλές ομορφιές, αρκεί να έχεις την υπομονή και τη δύναμη να το ψάξεις σιγά - σιγά. Αν έχει και φιλαράκια παρέα, τότε, γίνεται μια περιπέτεια όμορφη και καμιά φορά και διασκεδαστική!
Φιλιά αφήνω, Χριστινάκι μου!
Ο χρήστης Christina Makri είπε…
Καμιά φορά μπορεί και να φοβάσαι να δεις το "μέσα" σου... μπορεί να φοβάσαι να αναμετρηθείς μαζί του. Μπορεί και συ ο ίδιος να μην ξέρεις τι κρύβεις και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και προσεγμένες κινήσεις για να το αναγνωρίσεις. Όσοι τα καταφέρουν είμαι σίγουρη πως θα ευτυχίσουν και θα κάνουν και τους άλλους ευτυχισμένους!!!

http://artdecorationcrafting.blogspot.gr
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις δίκιο ότι η μάχη είναι δύσκολη και τους συμμαχητές πρέπει να τους επιλέξουμε προσεκτικά αλλά οι καλοί συμμαχητές και συνοδοιπόροι είναι αυτοί που θα είναι εκεί και θα έχουν το θάρρος να μας επισημαίνουν τις ελλείψεις και τις παραλείψεις μας,που θα μας δώσουν την ώθηση να γίνουμε καλύτεροι,φυσικά βέβαια όλα αυτά αν όχι με την δροσιά που περιγράφεις,σίγουρα με αγάπη. Και που ξέρεις,ίσως σε αυτή τη μάχη βγούμε νικητές!
Καλώς σε βρίσκουμε ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις